Morrowind Mania

Ez az oldal a 2002-ben készült "The Elder Scrolls III: Morrowind" nevű játékról fog szólni.

Utolsó kommentek

Linkblog

EGY KIS OKTATÁS TOLVAJOKNAK!

2008.07.22. 17:30 ATESZ 13

1. Tolvajkodás ládákból, boltokból - nem zsebmetszéssel.

A lopás elokészülete:
Célszeru mindig olyan muveletet eltervezni, amit a jelenlegi skilljeinkkel el is tudunk végezni. Merthát ha kiderül a dolog, akkor a célszemély marhamorcos szokott lenni, és irány a börtön vagy rosszabb esetben a temeto. Hogy elkerüljük a lebukást, minden akció elott teljes legyen a stamina-nk. Ugyanis ha kevés, vagy szinte nincs is, akkor hatalmas nagy negativ módositót kap a probálkozásunk, ami lebukáshoz is vezethet. Ha nem tudunk aludni vagy pihenni, akkor inni kell gyorsan egy RESTORE FATIGUE italt vagy várjunk egy röpke órát (WAIT). Utána pedig hajrá.

Lopni egyféle képen lehet. Elveszed ami nem a tied :]

Node hogy lopjunk?
 

No igen, de lássuk picit konkrétabban.
Az egyértelmu hogy a tökéletes lopást senki sem veszi észre amig a tolvaj a helyszinen tartózkodik. Ha nem kapnak el, nincs baj. Ha elkapnak, akkor mehet a magyarázkodás, fizetés, börtön, vagy harc. (Ha tagja van a tolvajcéhek valamelyikének, akkor ha tudsz, tunj el a lebukás után a tett helyszinérol és fuss a legközelebbi tolvajcéhbe, majd kérd meg oket - pénzzel persze - hogy intézzék el a lopás miatt fejedre került vérdijat) De azt tudni kell, csak az tud "elkapni" aki látja is mit csináltál. A látni itt fontos, ugyanis ha háttal áll neked az jó, akkor mehet a móka, de ha csak egy picit is benneállsz a látószögében, akkor vigyázni kell.

Hogy tudunk észrevétlenek maradni?
Eloször is nem árt, ha tudunk lopakodni. Akció közben keresztülesni egy széken, vagy magunkkal rántani az esocsatornát az 5ik emelet egyik erkélyérol kizuhanva, hát nem tul szerencsés dolog. Ezért célszeru gyakorolni picit. Vagy keresünk egy trainert, aki megfelelo zöldhasú ellenében feltornássza egy adott szintig a STEALTH skillünket (master trainer kevés van a világban, ok tudnak maximalizálni, de meg is kérik az árát). Vagy keresünk egy békés, csendes állampolgárt valahol, aki lehetoleg nem egy tuzlabdával fogad minket. Álljunk a szeme elé, mosolyogjunk, majd nyomjuk meg a SNEAK-re beállitott billentyut. Ha van otthon valami kis súly, akkor azt tegyük rá a gombra, mi pedig menjünk vacsorázni, vagy moziba, vagy kössünk bele valakibe, majd esetleg verjük meg a kiérkezo rendoröket is. Miután reggel az elozetesbol hazajövünk, tapasztalhatjuk, hogy hopparé, a STEALTH skillünk immáron 100as. Ha esetleg még elsodleges vagy másodlagos skillünk is volt a STEALTH, akkor még szintet is léptünk jópárat. Igaz a statpontok elosztása kissé egyhangú lesz, dehát majd korrigáljuk ezt késobbiekben. Egy a lényeg, immár lopakodni tudunk és szinte senki sem vesz észre, hacsak nem lépünk a lábára.

Ha esetleg ez a módszer ellene lenne a kedves kalandozónak, sebaj. Van más trükk is.
1. Bujkálás: Álljunk be egy oszlop, valasztófal, vagy bármi mögé ami takar minket a helységben tartózkodók elol. Asszem ez egyértelmu, amit onnan elérünk azt tehetjük is zsebre.
2. Telekinesis: Ez sem egy túl bonyolult módszer. Bujjunk el, majd a ládákat nyitogassuk ezzel a varázslattal. Elotte persze nem árt ha ki is nyitjuk, mert ezzel csak tárgyakat tudunk mozgatni, nem táv-széf-feltörni.
3. A pofátlan módszer: ha a delikvens fejére állunk, és onnan fosztjuk ki. Korábbi artisták és viszkisek elonyben.
4. Láthatatlanul. Errol csak két dolgot érdemes megjegyezni, a lényeget sejti mindenki. Namost ha INVISIBILITY-t iszunk vagy varázsolunk, akkor azt tudni kell, hogy a karakter láthatatlan lesz, DE CSAK ADDIG, AMIG NEM CSINÁL VALAMIT!!! A legelso mozdulatra, amikor is már lopunk, hopp eltunik a hatás, és ott állunk a paciens elott kezünkben egy ming vázával. Nehéz ilyenkor szavakat találni, és hát az örséget nem is nagyon érdekli a magyarázat. Igy aztán marad a másik megoldás. CHAMELEON-t használjunk. Ez is láthatatlanságot okoz, de nem ugy hogy eltunik a karakter, hanem mint a hatáscimadó állat is, beleolvad a környezetébe. És ez marad is ideig, nem tunik el cselekvés közben.
5. Legyünk boltosak. Azok a legnagyobb rablók a játékban ;]

Lebuktunk, ojaj!
Mint már emlitettem, nem kell pánikba esni. Illetve lehet pánikolni is persze, csak tunjünk el sopánkozás közben a helyszinrol. Harcolni nem célszeru, kitudja hogy kire mikor lesz a késobbiekben szükség. Szóval tunés onnan villámgyorsan. Irány a legközelebbi TOLVAJ CÉH (THIEVES GUILD). Ott, ha tagok vagyunk, kérjük meg a vezetot, hogy ugyanmár tegyen valamit a vérdij eltüntetése érdekében. A vezeto hajlik az ilyesmire, de csak ha kifizetjük a megfelelo mennyiségu pénzt (hiába, tipikus vezér). Ha fizettünk, a vérdij eltunik és megint mindenki mosolyog ha arrajárunk. Hogy ez miért jobb mintha bevárjuk az oröket és helyben fizetünk nekik? A válasz egyszeru. Olcsóbb ÉS ami a fontos, a cuccok amiket loptunk, nálunk maradnak, mig ha orrel beszélünk, elveszi azokat is. Másik megoldás az, foleg kezdetben, ha ellopunk valamit a polcról, azonnal tegyük le a földre, még azelott ahogy a legközelebbi or odaér. Ahogy kifizettük a büntetést(vagy szabadulunk), vegyük fel a lopott cuccot a földrol, immáron háboritatlanul.
Azt tudni kell persze, hogy csak akkor van vérdij a fejeden, ha a buntettet valaki jelenti. Ha esetleg nincs aki jelentené...... ;] (mindenki találja ki maga mire gondoltam)

Megvan a szajré, de mit csináljunk vele?
A sok összeharácsolt limlom szép látvány, de sokra nem megyünk vele. Amit használni tudsz, azt tedd félre a házadban. A többit fel egy teherautóra és irány a feketepiac. ALAPSZABÁLY: SOSE ADJ EL KERESKEDOKNEK OLYAN TÁRGYAT, AMIT TOLE LOPTÁL!! Ezek a mocskok egybol kiszúrják. Na szóval keressünk egy kereskedot, lehetoleg akinek van pénze. Sok pénze. Valószinuleg ahogy meglát az ajtón beesni többszáz kiló áruval, nem fog örülni. Segond, megvesztegetjük. (BRIBE). Amikor már nagyon szeret minket (PERSUADE - 100) akkor kezdjük eladni neki a cuccokat, immár jó áron.

TIPP: Caldera-ban van egy boltos 5000k pénzzel, ami naponta (24óra) ujratermelodik. És halaisten mindent megvesz nem válogat, ellenben a kereskedok nagy részével. Ja és a legjobb, hogy mindig a teljes árat adja az áruért.

Van soksok pénz, micsináljak vele?
Nos, ha van sok sok pénz, akkor azt elkölteni már igazán nem nagy feladat(kérdezz meg egy noi családtagot ezügyben). Célszeru kezdetben felkeresni a trainereket, és most hogy van pénz, a többi szabadonválasztott skillt is feltornászni. Közben persze szinteket is lépni. De vehetsz belole felszerelést is, kezdoknek ajánlott, haladóknak már ugyis van tervük mit honnan szereznek be. Nem rossz taktika ENCHANT itemekre költeni a nagy összegeket, dehát ennek vannak más, nehezebb feltételei is. (elkapott lelkek, tárgyak, stb.) De akár körbeutazhatod a világot turistaként, amig valaki ki nem foszt vagy le nem gyilkol a pénzed miatt ;]

Jó tolvajkodást!

2. Ordinátor verés Vivecben:

Van egy másik, gyorsabb lehetoség is pénzhez jutni. El kell menni Vivecbe, a For.Quarterbe, azon belül is a Plazaba. Ott van pár láda egy fal mellett, azokra ugráljunk fel, majd a ládákról ugrás a mellette levo kert egyik fájának a tetejére. Ha jön az Ordinátor, akkor támadjuk meg. Jó ha van valami távolra ható fegyver vagy varázslat nálunk. Miután meghalt, 40pontot kapunk a buntetésre. Az ordinátor hulláját fosszuk ki, majd Calderaban a Creepernél adjuk el oket. Igy kábe 30-35.000 pénzre tehetünk szert. Menjünk vissza Vivecbe, és keressük meg az elso ort. A 40pontért fizetni kell kemény 36 aranyat ;]

Az ordinátor mindig ujratermelodik (amennyiben CSAK a cuccait szedjuk el, es nem tuntetjuk el a hullajat (DISPOSE)), igy bármikor leverheto 30.000aranyért. Kezdéskor jól jöhet ez a kis pénz.

update by Kabirbadi (2005.04.02)
Ha lepofozod az Ordinátort, a 36 gp büntetés mellé egy azonnali kizárás jár a Temple-ből, vagy ha még nem voltál tagja, akkor nem is lehetsz.

3. Fosztogatás Sadith Moraban!

Kilépsz a Seyda Neeni Office ajtaján majd a Silt Striderrel elmész Suranba és itt Goldyn Belaram Pawnbrokertol megveszed a glass daggert (mivel majdnem el van törve fillérekért odaadja).
Ezután irány Balmora ,eddigre általában összejön 300arany amibol meg tudod javítani. A balmorai templom legfelso szintjén árulnak 2 DB vacak levitate potiont ezt vedd meg. Most menj Calderába a mageguildon keresztül az ottani guildba rabold ki a tornyot majd menj a Ghorak Manorba és add el Creepernek a tort.
Ezután irány Sadith Mora menj a nagy gombaházhoz a város közepén ha felnézel látod ,hogy fent van egy kis ?erkély? (este lámpák is világítanak fent) használd a levitate potiont (lehet ,hogy az egyik nem lesz elég ,de ezért vettél 2ot). Ha felértél válaszd a kisebbik gombába nyíló ajtót itt találsz még egy frankó mozsarat. A teljesség igényével ,kifele egy kis ügyeskedéssel lenyúlhatod a nagy teremben található Grand Gemet is. Ezután amire nincs szükséged eladod. Általában ez a pénz nekem elegendo az alapveto dolgokra (mark,recall,Curek, STB).

4. Orcish armor ingyen

A legegyszerubb és legjobb kezdés!

Calderában a Ghorak manor legfelso szintjén van egy homok kupac, mellette 2 láda. Amelyen a kalapács van, onnan egyszeruen vegyük el a páncélt. Az orc letolvajoz minket de nem kapunk buntetést. Páncélt aki akarja eladhatja a creepernél (5000-6000 arany) de meg is lehet tartani. Lopott cuccnak fog számítani!

5. Kereskedo életmód

Ha harcnélkül gyorsan pénz kell.

Ezt meg lehet oldani Calderában egyszeruen. Keressük meg Hodlismod calderai kovácsot, fizessük le. Vegyünk tole 1666 ezüst nyilat: vegyük meg a 100 nyilat és adjuk el, így mindig 2x annyi nyila lesz. Törekedjünk annyiért megvenni 200 nyilat, amennyiért eladtuk a 100-at, hogy el ne fogyjon a pénzünk. Ha összegyult, akkor menjünk el a creeperhez és adjuk el. EZ 5000 arany öt perc alatt! DE 24 óránként újra termelodik a pénze.

6. Hogyan fosszuk ki a Hlaalu kincstárat!

Menjünk el Vivecbe a Hlaalu cantoonba, ott a Hlaalu Waistworksbe! A Hlaalu Treasuryba belépve menjünk tovább Hlaalu Vaultsba! Itt találunk egy cellaajtót rendesen bezárva. Nem érdemes feltörni a zárat, mivel van kulcs is! Pontosabban a kincstárnoknál, Baren Alennél, aki az ajtó elott áll. Zsebeljük ki, de óvatosan, mert rajta kívül 2 Ordinator is tartózkodik a helyiségben! Miután megszereztük a "külso ajtó" kulcsát, menjünk be! Ott még egy or van, de itt már könnyebb lesz a kulcs megszerzése. Aztán, amikor belépünk a kincstárba, nem látunk mást, csak oröket (a sarokban!) és ládákat.

Könnyen hozzájuthatunk:
- Egy teljes üvegpáncélhoz
- Sok jó (enchanted) fegyverhez
- Rengeteg aranyhoz
- De nem utolsósorban tömérdek drágakohöz

Mehetünk a dolgunkra!

7. Két módszer, egy cél

Menj el Balmorába, vegyél az ottani alkímistától egy láthatatlanná tevo italt, menj el az easter guard tower-ben ott az or melletti szekrény tetején van egy kard ami kb. 17000-ret ér, ugyanez a kard megtalálható Suran egyik ortornyában, az ágy alatt, ha akarod használod, ha nem akkor eladod oket

Menj el a Surani Pawbroker-hez és öld meg, az asztalon talált 5 ebony darcot egy ebony karvédot és az üveg tort jobb helyeken 19000-ért el lehet adni, a csávót pedig egyes szinten is ki lehet nyírni.

"Legyünk humánosabbak" féle kiegészítések a tippekhez, by Mythos
A surani pawnbroker egyik orra elott lévo zsákjából emeljünk el 1 db. Saltrice szálacskát, amiért azonnal szól ugyan az oröknek, de a vérdíjunk mindössze 1 arany lesz, amiért ugyebár senki nem szól semmit. Ez a csekély lopás is elegendo ahhoz, hogy a pawnbroker fejét azonnal elöntse a vér és megtámadjon bennünket - ököllel. Elso szintu karaktereknek sem ellenfél és csupán védekeztünk, így a halála semmiféle további büntetéssel nem jár. Ezek már nyugodtan pakolhatunk, s a kezdo alkímisták is tömérdek számú alapanyagot találnak a zsákokban és a hordókban.

A másik módszerhez annyi kegészítés, hogy Láthatatlanság ide vagy oda, ha a karakterünk nem épp egy tolvaj beállítottságú, akkor sürgosen szerezzen be két Exclusive Shadow (chameleon) italt, s esetleg egy gyurut is, mely chameleon-t ad, s csak utána nyomja be a sneak gombot a kardok elemelésére. Ellenkezo esetben a kard értékének megfelelo vérdíj kerül a nyakunkba ami elegendo is a nagy 'reload' elindításához, mert 4000 arany felett az orök többé nem kívánják behajtani rajtunk az összeget, hanem azonnal ránkvetik magukat hangos 'You will die!", "You n'wah!", esetleg "Die outlander!" felkiáltásokkal. Ez még magas szinteken sem kellemes élmény, hát még az elson!

8. Dren Plentationi mészárlás,

Inkább itt írom meg.Tehát :Ajánlatos elmenni Dren Plenationba menni mivel ott sok jó tárgy van (persze csak a használójukon). Én mindig ki szoktam irtani az egész várost. Amit ott találunk (rövid leszek csak a legfontosabbakat írom le): Ebony tárgyak: csizma, shortsword, longsword, broadsword, curiass. Deadra: nadrág, dai-katana, claymore, katana, shield. Dwemer: két teljes páncélzat (sapka nincs). Glass: 2 dagger, shield és ha jól tudom egy longsword is található. Orcsis: 1-1 vávédo jobbra és balra, curiass, boots, nadrág, karcsat. Azonkívül még található egy indoril helmet és több mint 10000 pénz. Jó cuccokat(de jól meg kell dolgozni értük).


9. A Dralor kincstár kifosztása,

Vivecben hála az útmatatásnak megszereztem az üvegpáncél szettet a Hlaalu ház kincstárából. nagyon megörültem magamnak, és elkezdtem bóklászni Vivecben. Hogy-hogynem bekerültem a Redoran plazaba és megláttam, hogy a Redoran ház kincstára is itt található. Leballagtam, megnézni, hogy ez mennyire kifosztható, de csalódnom kellett bizony jól örzött hely ez. Bánatomban, meg mivel tolvaj vagyok, úgy döntöttem, hogy akkor legalább a nemeseket kifosztom. És itt a lényeg! A Dralor manorban Favela Dralor szobájában ,a mögötte lévo szekrénybol hozzámkerült egy kulcs(értsd elloptam amíg nem néztek oda), név szerint a Dralor Treasury key. Arcomon széles vigyorral eltettem, és kiballagtam a plazaba. Hosszas logikázás után arra a következtetésre jutottam, hogy e kulcs egy kincstárajtót nyithat. Fogtam magam és beballagtam a kincstárba kipróbálni a kulcsomat, és második rácsot, már ki is nyitottam vele. Odabent már csak bebújtam az asztal mögé, és egy kis telekinézis segitségével, Egész sok dolgot sikerült meglovasítanom. Volt ott egy pár darab az ében cuccok közül, pajzs,rövidkard,páncél stb., pár törpfegyver, egy kis pénz meg egyebek.

10. A viveci ordinátor barakk kirablása,

Mindössze egy tolvajkulcsra lesz szükségünk. Menjünk el Vivecbe a templomba. Menjünk be a Hall of Justiceba az Ordinátorok barakkjába. Itt találunk pár üres helyiséget, ahol az ágyak elott 10-es zárszinttel ellátott ládák vannak. A ládákban Indoril sisakok, csizmák, vállvédok. Itt gond nélkül összeszedhetünk a ládákból 15000 arany értékbe páncélokat.

11. Jövedelmezo alkímia,

Menj el balmoraba és lépj be a magesguildba. Csináld meg a tigris küldetéseit hogy megkedveljen és adj el neki 10 crab meat-et és 10 saltricet a skilled legyen alchemy és szerezz be minden ehhez szükséges eszközt (calcinator, mortar and pestle, alembic...) és vegyél a tigristol 100 saltricet és 100 crabmeatet kezdj el potiont gyártani ezzel fejleszted az alchemy skilled. Ha a tigris 100 -as szinten kedvel vedd meg tole az értékesebb dolgokat áron alul és add el neki áron felül ugyanazt. napi 1000 aranyat lehet így legombolni róla. Szóval a potionoket általában Balmorában szoktam eloállítani de a helyi boltokból kb 5-6000 pénzt lehet összeszedni viszont calderaban van egy ORC nemesi ház ahol van egy szelidített Skamp akinél minden nap 5000 pénz terem és vevo a potionokre.

12. Telvanni kincstár kifosztása

A Redorian és a Hlaalu kincstár kifosztása gyerekjáték, de a Telvanni-é már "kicsit" nehezebb. Ugyanis az elobb említetteknél nem szükséges kulcsot használni,(nem, mintha a Telvanninál kellene) csak teszel egy amulettbe vagy gyurube vagy, amibe akarsz egy 100-as zárnyitást, és ezzel nyitogatjuk ki a kincstárak ajtaját. Kemény 5gp büntetést kell fizetni érte, és utána szabad a pálya. Ezek kifosztása után indultam felkeresni a Telvanni kincstárat. Ezt a Telvanni plázán belül a Telvanni towerban találtam. Van ott bent két ajtó, amikre az van írva, hogy a telvanni valutsba nyílnak. Részben igaz ugyanis erre kell menni. Mindegy melyiket nyitjuk ki, mert ugyanoda lyukadunk ki, egy kis helységbe két storm attronach társaságában. Namost itt két dolgot lehet csinálni, vagy mielott bemegyünk megiszunk vagy varázsolunk magunkra chameleont és úgy, megyünk be. Másik megoldás, leverjük a két attronach-ot. Én az elsot választottam. Abban az esetben, ha a karid gyenge és a stormok egy stormal (villámcsapással) leverik, vigyünk magunkkal egypár gyógyító potiont. Ha kimentünk az ajtón bejutunk a Telvanni kincstárba. Ha nem verted le a stormokat akkor helyezz el itt egy mark-ot, ugyanis nem hiszem, hogy egyszerre elbírnátok vinni a kincstár tartalmát. Ha ezen az ajtón kimegyünk, akkor kijutunk a telvanni towerba. Egyébként ez a kincsár a leggazdagabb és ezt a legérdemesebb kifosztani, ugyanis itt a polcon hever egy Daedra fegyver, nevezetesen egy Daedric Claymore használjátok egészséggel vagy adjátok el a már mindenki által ismert Creeper-nél, ja és itt van egy grand shoulgem pár ében cuccos, üveg hosszúkard meg pár drágako ezek a fontosabb dolgo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morrowindmania.blog.hu/api/trackback/id/tr65580332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása